CircusKunst festival Etten-Leur 2013

Jeroen van der LeeGeen categorie 5 Comments


Wat een weekend!!!!! Dat is wat de meeste bezoekers, deelnemers en vrijwilligers gezamenlijk uitspraken.

En dat was het ook, zaterdag ochtend nog vlak voordat de vrijwilligers begonnen aan de opbouw van het de circustent was de voorspelling nog zo dat het een regenachtig weekend zou worden met slecht weer.
Tijdens de 2 dagen dat het Jeugdcircus van Etten-Leur zich presenteerde is daar ‘gelukkig’ niets van gemerkt. We hebben zondag zelfs lekker buiten op het gras kunnen circussen en er kwamen op deze manier ook steeds meer geïnteresseerden bij.

Zaterdag 25 mei.
Om 9:00 uur waren melde de eerste vrijwilligers zich als opbouwploeg. De circustent met z’n 1,2 meter lange haringen en 9 meter hoge masten moest opgebouwd en ook de vloer moest gelegd, de lampen opgehangen.
Gelukkig nadat de hele vloer was geleverd door stal ‘t Sander was geleverd was alles zo gebeurt en konden de artiesten hun trucs gaan doen.
Alle kinderen van het jeugdcircus hebben ontzettend hard geoefend en dat was te zien, samen met de ambiance van de circustent en de verlichting werd de ‘presentatie’ door iedereen ervaren als een echt optreden, bijna nog leuker dan in het theater, of wás het leuker dan in een theater?
De 2 presentatie’s gingen voor de artiesten van het jeugdcircus erg goed en de ± 250 bezoekers van de tent lieten dat ook goed blijken door hun applaus.
In de vroege avond was er nog het optreden van de showgroep van het jeugdcircus van Oosterhout met hun voorstelling MOVE. Ook hier was het publiek ± 100 mensen weer erg enthousiast.

Zondag 26 mei.
Ook op zondag was er een programma. Om 10 uur in de ochtend verzamelde alle kinderen die zich hadden ingeschreven voor de “Circusartiest in 1 dag” training.
Ruim 20 kinderen hebben de hele ochtend geoefend om daarna voor alle ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes hun show op te voeren. Ook hier waren ruim 100 mensen op af gekomen en dus ook hier was weer een groot applaus te horen na iedere act.

Rest ons nu alleen nog om iedereen te bedanken. De gemeente willen we graag bedanken voor hun meewerken met het verstrekken van de vergunning en de prettige samenwerking in deze eerste editie van het circusfestival. Uiteraard stal ‘t Sander bedankt voor het leveren van de vloer en ook MUSS bedankt voor de wederom tegen een super prijs leveren van de prachtige verlichting in de tent.
Én natuurlijk alle ouders, kinderen en andere vrijwilligers van dit weekend enorm bedankt voor de medewerking door jullie hulp was het een súper festival.

Marit, Nathalie en Jeroen

Comments 5

 1. Het was super. Geweldige sfeer. De vriendelijkheid, de samenwerking van iedereen.
  je kon zien dat de kinderen er heel veel plezier aan beleefden.
  We kijken uit naar het volgend circusseizoen

 2. Hallo Jeroen, Nathalie, Fenne en Marit,
  Wij vonden het een geslaagde circusdag afgelopen zaterdag. Het weer was perfect, de sfeer was goed en het optreden was geweldig. Wat ontzettend leuk wat de kinderen allemaal hebben geleerd. Je kunt zien dat jullie en zij er heel veel plezier aanbeleven. We kijken al weer uit naar de volgende circuslessen en het volgende optreden. Complimenten!!!!!
  Groetjes,
  Anton, Geryos, Marijn en Jouke Baeten-van Nunen

 3. Jeroen, Nathalie en Marit Bedankt!!! Jullie hebben er prachtig circusweekend van gemaakt. We hebben genoten van de presentatie, het enthousiasme en plezier straalde van de kinderen af. Eigenlijk nog leuker dan de show in het theater, nu kwamen meer onderdelen aan bod en kon je goed zien wat er allemaal geleerd was. Ook complimenten voor de showgroep, we hebben genoten van hun dynamische show MOVE.

  Op naar het volgend circus seizoen, Celine is weer van de partij!

 4. Het was afgelopen weekend super leuk. Fantastisch om de kinderen zo enthousiast te zien optreden. Ze hebben heel wat geleerd de afgelopen maanden, niet alleen mooie circus acts, maar ze kunnen ook heel goed samenwerken. Super! Jeroen, Nathalie en Marit: dank je voor jullie inzet in deze drukke tijd. Tot volgend jaar.

 5. Hallo Nathalie en Jeroen,

  En andere betrokkenen.

  We hebben ontzettend genoten van de circuspresentatie van zaterdag 25 mei jl.
  Het was goed georganiseerd en je kon zien dat de kinderen er veel plezier in hadden.
  Jochem straalde. (er was niets meer te bekennen van stress of onzekerheid)
  Hij vond zelf ook de show sávonds helemaal geweldig.

  Dus bij deze onze complimenten !!!!
  Geweldig

  Groeten
  Richard en Jodi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *