CircusKunst wint de BNG circusprijs

Jeroen van der LeeCircusKunst, JCO Leave a Comment

Gisteren middag werd op Circo Circolo tijdens de Circomundo meeting bekend gemaakt wie de BNG Circusprijs 2012 wint. CircusKunst was met het plan “MOVE” genomineerd en dus erg benieuwd naar de uitslag.

De jury had over alle 3 de genomineerde Β een stukje opbouwende kritiek ten aanzien van de aanvraag en ook bij CircusKunst waren er nog verbeter punten. Toch heeft de jury gevonden dat CircusKunst de prijs moest winnen en we zijn dus erg trots te kunnen melden dat we de prijs van €8000,- euro hebben gewonnen. Daarnaast is er nog een budget van €2000,- euro beschikbaar voor een professionele registratie van de voorstelling en het maken van dvd’s.

De prijs houd in dat we met het geld bedrag de show MOVE zullen gaan maken. Daarvoor is een plan gemaakt met natuurlijk een begroting. We zullen dus de komende tijd enkele nieuwe disciplines binnen halen zoals dans en muziek om zo de show tot een waar spektakel te maken.

Kortom de komende tijd hebben we weer veel werk aan de winkel, hopelijk komt iedereen kijken naar het eindresultaat, want een bijkomend voordeel is dat je bij het krijgen van de prijs ook 3 speel mogelijkheden krijgt op Nederlandse circustheater festivals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *