Judith gaat naar Uganda en krijgt materialen van CircusKunst mee.

Circus KunstCircusKunst Leave a Comment

Judith heeft 10 jaar op circusles bij CircusKunst Oosterhout gezeten. Toen ze met circusles was gestopt is ze circusdocent geworden. Voorlopig zullen we afscheid van Judith moeten nemen. Dit komt omdat Judith voor haar studie 4 maanden naar Afrika gaat, naar Uganda. Judith gaat daar als muziek therapeute werken met straatkinderen.

Judith zal 3 maanden stage gaan lopen bij de organisatie Uganda Hands For Hope (www.ugandahandsforhope.org). Dit is een organisatie die werkt in een van de grootste sloppenwijken van Kampala, namelijk Namuwongo. Hier organiseren ze onder andere onderwijs voor de kinderen. Ook organiseren ze een uitgebreid middagprogramma, waar ze ook bezig zijn met circus. Judith weet nog niet wat voor activiteiten ze daar precies gaat doen, maar ze weet zeker dat ze aan de slag gaat met het circus.

Wij gaan Judith sponsoren en zo de kinderen helpen. Zeilmakerij C. Witte heeft ook enkele circusmaterialen beschikbaar gesteld. We sturen Chinese bordjes, diabolo’s, kegels en jongleerballen op naar Uganda. Met deze circusmaterialen kunnen er meer activiteiten georganiseerd worden. Ook kan Judith met haar eigen circus ervaring de circusmaterialen goed aan de kinderen uitleggen. De organisatie heeft Judith al laten weten dat ze erg blij zijn om de circus materialen te mogen ontvangen omdat ze daar maar erg weinig materiaal hebben.

Judith gaat na haar stage nog een tijdje rondreizen door Uganda. De site is al te bezoeken, alleen er staat nog niks op de blog. Aanmelden voor de mailinglist kan al wel. De site is ugandareis.waarbenjij.nu/.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *